Ieri, 01 august 2018, la Centrul Misionar Ortodox si Orfelinatul Sfânta Irina au avut loc lucrări ample de forare a unui puț de mare adâncime. Până în prezent, aprovizionarea cu apă se făcea de la un râu aflat la 20 de kilometri de institut, însă nici calitatea apei și nici cantitatea de care aveau nevoie nu puteau fi permanent asigurate. Izvorul de apă a fost găsit la o adâncime de 250 de metri, de o echipa specializată în foraje, din Njabini.

Donează acum

“Este o adevărată minune faptul că am reușit să forăm un puț și mai ales la această adâncime. Până acum, trebuia să mergem 20 de kilometri, cu ajutorul unor căruțe trase de măgari, până la cel mai apropiat râu, ca să luăm apă. Majoritatea râurilor din zonă sunt oricum, sezoniere, ceea ce indică faptul că nu există o alimentare constantă cu apă.

Donează acum

Satul [LO: Dagoretti] și școala [LO: care se află la aproximativ 10km de institut] au avut mult de suferit de-a lungul timpului, deoarece nu au avut acces la suficientă apă curată pentru copii și gospodării. Fondurile pentru excavare au provenit din donațiile credincioșilor din întreaga lume. Acum sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să găsim din nou susținere, ca să reușim să ridicăm un turn, să facem rost de un rezervor si să montăm conductele.”, ne-a mărturisit în urmă cu puțin timp, Părintele Constantinos Eliud Muthiru, directorul Centrului Misionar Ortodox și al Orfelinatului Sfânta Irina și slujitor al bisericii Sfântul Ierarh Nectarie și Sfânta Irina, din cadrul institutului.

La această acțiune au luat parte si IPS Părinte Macarie, Mitropolitul Keniei și PS Părinte Neofit, Episcop de Nyeri și Muntele Kenia, care au fost prezenți pe toată perioada excavării. PS Părinte Neofit este primul Episcop Ortodox nativ kenian.

Faceți clic aici pentru a sprijini Centrul de misiune ortodoxă Sf. Irene și orfelinatul

După finalizarea forării, o echipă de medici specialiști a testat calitatea apei și a consultat, totodată, fiecare membru al institului.

La final, Pr. Constantinos Eliud Muthiru, directorul Institutului Sfânta Irina, a oficiat slujba de sfințire a apei.

Centrul Misionar Sfânta Irina a luat naștere în anul 2010, la inițiativa Pr. Constantinos Eliud Muthiru și a doamnei preotese Teresa Jepchumba. Institutul este situat în Njabini, sudul regiunii Kinangop, din Kenya. In institut trăiesc, in prezent, 165 de copii vulnerabili, dintre care 72 fiind orfani – un cont de donații putând fi găsit la adresa stireneorthodoxmission.org.

sprijinirea unui copil în nevoie

Mai jos puteți urmări câteva fragmente video, inregistrate pe parcursul întregii zile și un album foto realizat cu această ocazie, oferite în exclusivitate Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe®, de corespondentul nostru în zonă, Pr. Constantinos Eliud Muthiru.