În ultimele zile, Preafericitul Părinte Patriarh Teodor al II-lea al Alexandriei și al Întregii Africi s-a aflat într-o vizită pastorală, în trei eparhii din Kenya.

Donează acum

Duminică, 19 august 2018, Preafericirea Sa, Patriarhul Teodor al II-lea, a vizitat alături de ÎPS Părinte Macarie, Arhiepiscop de Nairobi, PS Părinte Akunda, Episcop de Kisumu și PS Neofit, Episcop de Nyeri și Muntele Kenya, Parohia Sfântul Elefterie, din Rironi.

Donează acum

Cu această ocazie, cei patru ierarhi au săvârșit împreună Slujba Sfintei Liturghii Arhierești, la care au participat, la invitația Preafericirii Sale, pe lângă credincioșii Parohiei Sfântul Elefterie, și cei peste 160 de copii, în mare parte orfani, care trăiesc în Centrul Misionar Ortodox și Orfelinatul Sfânta Irina, din Dagoretti, Kinangop-ul de Sud, Kenya, aflați în grija Părintelui Constantin Eliud Muthiru, directorul institutului (copii care pot fi ajutați printr-un cont deschis aici: www.stireneorthodoxmission.org). Preafericirea Sa l-a felicitat pe Părintele Constantin pentru eforturile depuse în îngrijirea și educarea copiilor, exprimându-și totodată, părerea de rău pentru faptul că nu a putut vizita și centrul misionar, care se afla la o distanță de peste 100 de kilometri de Biserica Sfântul Elefterie.

Faceți clic aici pentru a sprijini Centrul de misiune ortodoxă Sf. Irene și orfelinatul

După Slujba Sfintei Liturghii Arhierești, a avut loc o masă la care au participat toți cei prezenți la sfânta slujbă și un spectacol muzical și de dans, susținut de copiii Centrului Misionar Ortodox și al Orfelinatului Sfânta Irina, aceștia dorind să cinstească momentul vizitei și totodată, să le arate Ierarhilor prezenți, muzica tradițională Kikuyu.

“La final, Preafericitul Părinte Patriarh Teodor al II-lea, al Alexandriei și al Întregii Africi, a făcut o rugăciune specială, ținând Toiagul Arhieresc îndreptat către cer, cerând Sfântului Duh să îi păzească pe credincioși. Apoi, s-a retras într-un mod tainic.”, ne-a relatat Părintele Constantin Eliud Muthiru, directorul Centrului Misionar Ortodox și al Orfelinatului Sfânta Irina, prezent la eveniment.

sprijinirea unui copil în nevoie

Mai jos, puteți urmări câteva imagini video și puteți vedea un album foto realizat cu această ocazie, de corespondentul nostru în zonă.